2 Ekim 2012 Salı

4 oldu:Cumhurbaşkanlığı kupası da bizim

2012 bitmiyor,bitmedikçe kupalara da kupalar ekleniyor.herkesin dilinde çocuklarıma şunu şunu anlatacağım,onlara şunu şunu miras bırakacağım lakırdısı var,kendi şahsım adına da çocuklarıma 2012 yılının beşiktaş basketbol takımını destanlaştırıp anlatacağım.ya da kasmasam mı,zaten destanlaşmadı mı bu başarılar?
maça dönersek..
öncelikle erman kunter'in takımın başına geçmesi en olumlu adım oldu feda sezonunda,maddi manevi daralmanın yaşandığı bu yılda yeni yapıya en uygun isim kesinlikle erman kunterden başkası değildi ve pazar günü bunu çok net anladık.yine ligdeki en iyi koça sahip olduğumuzu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.neden mi?
bir takım düşünün ki ermal kurtoğlu(ki bjk'ye almak ister misiniz diye sorsalar erman hoca havada kapar eminim)'na rotasyonda yer bulamayacak kadar geniş bir kadroya,daha doğrusu geniş bir uzun rotasyonuna sahip,diğer tarafta temiz bir 5 numarası olmayan,hadi vidmar'a haksızlık olmasın,bir tek vidmara sahip olan bir takım.
tamam iki takımda hazır değil henüz ama kağıt üstünde bariz avantajı olan taraf anadolu efesti fakat 2012 yılında görmeye alışık olduğumuz gibi parkede daha fazla mücadele eden yine kazanan taraf oldu.salt mücadele gücüyle açıklanamayacak bu galibiyetin arkasında yatan etkense erman hocanın efes uzunlarına karşı geliştirdiği savunma taktiği oldu.yeri geldiğinde uzuna inen topun akabinde uzunun etrafına aniden getirilen ikili üçlü sıkıştırmalarla,yeri geldiğinde ergin hocanın da final serisinde kullandığı adam adamalarda hızlı oyuncu değiştirmelerle,yeri geldiğinde de 3 saniyeye gömülü alan savunmasıyla rakibini devamlı şaşırttı erman hoca.ligin en iyi koçuna sahibiz argümanın arkasında da bu yatıyor aslında çünkü oktay mahmudi yine çare üretmekte zorlandı erman hocanın hamleleri karşısında.gerçi son saniye vujacic'in topu çemberi dövmeyip içeri girse şimdi herkes 3 kupalı takımı dağıttınız halimiz bu oldu allahınızdan bulun diyebilirdi ama henüz oturmamış bir takıma,hem de en zayıf olduğu alana en güçlü olduğu silahlarıyla saldıran bir ekibe karşı kazanılmış bir maç ve kazanılmış bir kupa hediye ettiği için başta erman hoca ve oyuncularımıza teşekkür etmemiz gerekir diye düşünüyorum.bu sezon umutlu olmamamız için hiç bir neden yok,2013 korksun hatta bizden!
kısa kısa oyuncu performanslarına geçersek;

Curtis Jerrels: arroyo'yu hepimizin gözleri aradı yalan yok.jerrels'ta arroyo'nun çıkış yaptığı yıllardaki savruk görüntüsünü andırıyor.ani çıkışlar,olmaz denilip oldurduğu basketler ve ani düşüşler,bunu da yapmaz dediğimiz hatalar.yine de tutkuyla beraber oynaması onu daha verimli kılacaktır ve katkısının götürdüklerinden fazla olacağı aşikar.
Patrick Christoper: pazar gününün en başarılı ismiydi.madem arroyo'dan başlayıp eskileri andık,christoper bu sene hawkins'in özlemini net bir şekilde dindirir.her alanda çok verimli.
Serhat Çetin:hidayetli-howardlı-rashard lewisli-jameer nelsonlı final oynayan orlandoda yer alsa rashard lewis olurdu.kariyerinin zirvesini yaşayan serhatın keyfini çıkarmak lazım.
Cevher Özer:eski kaptan gitti geldi o da kupayla tanıştı,ne yalan söyleyeyim siyah beyaz kendisine en iyi yakışan kombinasyon.savunmada etkindi.
Gasper Vidmar:sen varsan herşey tamam,sen yoksan herşey eksik.
Muratcan Güler:kardeşinden etkiliydi,hem kupayı hem de kardeşiyle olan düellosunu kazandı.
Tutku Açık:ismet badem'in maç sırasında ettiği güzel laflardan birisiydi sanırım tutku için söyledikleri;''ben sahaya girsem benimle bile ikili oyun oynayacak neredeyse tutku''.ikili oyunları oynama,uzunları oyun içinde tutma konusunda avrupada dahi en iyi guardlardan birisi olduğuna inanıyorum tutku'nun,tek eksiğinin şutunun yeteri kadar iyi olmaması diye düşünürken dün bütün cezaları kesti.yazın yine ismet badem'in dediği gibi bol bol şut çalışmış anlaşılan.bu sene çok kilit bir rol üstlenecek takımda ve milli formaya göz kırpacağını tahmin ediyorum.
Damir Markota:pazar günü herkesin eleştiri odağı olan kişiydi.erman hoca bi ara söz dinletmekte zorlansa da takıma yeni geldiği unutulmamalı.ayrıca hücumda ne kadar sırıtsa da savunmada mücadeleden hiç kaçmadı.bekleyelim derim.
Vladimir Dasiç:seneye ergin ataman ilk bu adama sulanacak aha şuraya yazıyorum.erman hoca'nın  avrupa basketbolu piyasasında parlatacağı büyük bir yetenek olacak bu sezon.
Barış Hersek:vidmar'ın yalnızları oynamamasını sağladı ve onun yokluğunda oyunda tutunmamızdaki baş etkenlerden biriydi.takımdaki rolü arttı ve bunun üstesinden çok iyi bir şekilde geldi.

Hiç yorum yok: