20 Kasım 2012 Salı

Black Books

buraya yolunuz düştüğüne göre bu dizi tam size göre.(bunu alan bunu da aldı.) yani eminde olamadım bak şimdi "herkes ingiliz sitcomu izlemez" diyorlar.ama sitcom dedik diye de bizdeki ve diğer ithal aptal sitcomlarla da karıştırmamak gerek.


ilk 2 bölümüne sabrettikten sonra enfes bir 3. bölümle bağımlısı olacağınız dizi sadece 18 bölümden oluşuyor lütfen bilinçli tüketiniz uyarımızı önceden yapalım ki sonra " vay efendim bu 35lik rakı gibi hemen bitti" demeyin.
olaylar  tükkan sahibi sosyopat,  ayyaş, sigara tiryakisi, üşengeç, pisliğin bayrak sallayanı, iletişim kurmayı sevmeyen, agresif tavırları özellikle saçları ve çıkartmadığı siyah ceketiyle behzat ç.' yi fazlasıyla andıran Bernand Black, eski bi milyoncu,yalnız, alkolik Fran Katzenjammer ve yuttuğu kitapçık sonrası aydınlanmış olarak tekrar hayata dönen eski muhasebeci yeni çırak, histerik, temiz, bir o kadar da saf  Manny Bianco arasında geçiyor.
hayattan fazla bir beklentisi olmayan, mevcut düzene uymayan sistem dışına itilmiş karakterlerin canlandırıldığı dizide 4.50£'luk şarapla vedat milorculuk oynamak, bok içinde yüzen evin temiz olduğunu idda etmek, sarhoş şekilde son ses müzikle dans adı altında tepinme, bernand üşengeçliği(ki adı konulmaz bir üşengeçlik) ile kendimizden bir şeyler görebileceğimiz gibi iznik restaurant , türk lokumu, ince belli çay bardağıyla da türkiye' ye selamı çakıyorlar.

Hiç yorum yok: