3 Eylül 2012 Pazartesi

iz bırakanlar unutulmaz


tarih 5 mart 2003 idi . o gün bir hafta içindeki üçüncü maçına çıkmıştı. önce uefa kupası rövanş maçında slavia prag'a (4-2) , pazar günü ise 100. yılın kutlandığı göztepe maçında gollerini atmıştı (7-3).
yorgun kartal o gün gençlerbirliği ile türkiye kupası çeyrek final maçına çıkmıştı.yağmurlu bir gündü ama üstünde çubuklusu yerine çamur, kan ve gözyaşıyla ıslattığı asil beyaz forma vardı.
2 - 0 mağlup  başladığı ikinci yarıda santrayla beraber gençler kalecisi gökhan'a atılan geri pasa attığı depar akabinde sağ çaprazdan dar açıdan yakın direğe plasesi ile hem ilk golunu hemde sahadaki 21 kişiye "adam olun lan" mesajını atmıştı.
oyuna giren king nouma'nın  yorumcu ömer üründül ile birlikte ağır sıçmaya başladığı maçta 78. dakika'da pascal'ın çevirdiği, elsaka'nın himayesine giren topu "kardeş bi dakka" diyerek alır ve uzak direğe plase olarak yollar.
gençler barcelonavari safi pas olarak 79.dakika'da 3. golünü atar. önce ahmet yıldırım daha sonra pascal ve thomas 'ın kart yarışı sonucu sahada 19 kişi kalmıştı.
kaan dobra'nın havadan gelen pasına önce şut niyeti ile yaklaşır ama kontrol eder ve "oynayacağınız topun ..."     diyerek füzesini gençler kalesine gönderir. uzayan maçı altın golle veysel cihan bitirir ve gençlerbirliğini üst tura çıkarmıştı.
bu maçla birlikte beşiktaş tarihine efsane olarak girmeyi tescillemişti ilhan mansız. hırsı, kazanma arzusunu, beşiktaş sevgisinin ne olduğu göstermişti.senden sonra hiçbir futbolcu samimi gelmedi bana. hepsi çok seviyordu hepsi mücadeleciydi hepsi kazanmayı istiyordu ama ben mi göremiyordum acaba. kitabı yazılası bu maç seni tasvir edebilmek güç olduğu için yazılamadı.

Hiç yorum yok: