25 Temmuz 2013 Perşembe

İyi eğlenceler kardeşim

Üniversiteye 17 yaşımda girdim 21 yaşımda çıktım.Başlarken büyürüm diye başladım,başladığım gibi bitirdim.Okumazdan önce ve okurken ertesi gün derdim yoktu.Yarın ve yarınlar için düşündüğüm zamanlarda ertesi günü vizem ya da finalim vardı ama onlar o kadar da önemli değildi,okul bitecekti öyle ya da böyle.Önemli olduğunu düşündüğüm yarınlar da yaşadım tabi,en önemlisi 2009 mayısının 24ünden önceki geceydi sanırım.Ertesi gün inönü'ye gidecektim ve bu benim ilk inönüde maç izleyişim olacaktı.hem de bir galatasaray maçıydı söz konusu olan ve kazanırsak şampiyonuz diyebilecektik.Oldu da,gelecek zamandan temennilerimin hepsi 24 mayısdaki şimdiki zamanda gerçek oldu.Başka başka önemli yarınlarım o zamanları şu an yazarken düşününce var gibi gelmişti ama tekrar tekrar düşününce hatırıma düşmediğine göre yok gibiymiş anlaşılan.Geri kalan tüm günler ise aynı gibi başlar aynı gibi biterdi.Nasıl mı? Ya kahvaltıyla başlar birasız biter,ya kahvaltısız başlar birasız biter,ya da nasıl başladığı önemsiz şekilde başlar bira içince yine nasıl bittiği önemsiz şekilde biterdi.Şimdi tekrar düşündüm,neden o günlerde bugunleri düşünüp neden ne olacağımı planlamadığımı sorguladım yine bulamadım.Hatta daha kötüsü var canım bira çekti.Neyse bugunlerde geçecek elbet değil mi?
Bugunler demişken,artık bugunleri ve yarınları düşünmek zorunda olduğum bir çocuğa dönüştüm.Kötüymüş yarınlar,kötüymüş yarını düşünmek.Düşünmek iyiymiş belki de,hatta düşünmek iyidir ama artık bira içip yarını düşünmek zorunda olduğunu hissetmek kötüymüş ya da kötüdür bunu tam bilemiyorum.Bildiğim tek bişey var yarın ilk defa düşündüğümün gerçek olmasını isterdim ama yine bildiğim bişey var o da tercih hakkımın bu sefer bana ait olmadığı.Benim için seçilen,bana sormadan seçilen yarının kaderi gelsin bakalım,bugun şu an burda eğlence devam ediyor-edecek nasıl olsa.Bi de büyüyoruz-büyüyeceğiz nasıl olsa..



-Hayırlı tezkereler kardeşim

-Saol kanka,sana da iyi eğlenceler,kendine iyi bak! Görüşürüz..





4 Temmuz 2013 Perşembe

sagu #3

orta anadolunun adamları acı acı çeker sigaralarını ciğerlerinin en ücra köşelerine. dert ve tasalarını düşünerek.hayatları dardır bilinçaltıları yoktur. umarsız sigara içerler.sadece duman.bazen de alkol içerler ,ellerine para geçtiğinde , cigerlere bayram.düşünmezler .sadıklardır vatan toprağına, atalarına. ötekidir aslında. ötekileştirilmiştir. kırmızı çakmaklarıyla yakarlar sigaralarını askerde nöbette ya da işte gece mesaisinde iken .ekmek 70 kuruş maaş 700 lira.kışları soğuk ve kar yağışlı,  yazları sıcak ve kurak.